CD Presentie Underneath Your Skin; A.J. Plug overtuigt alweer!!

A.J. Plug en haar band speelden Zaterdag 12 Oktober 2024 jl. in het Jongerencentrum Scum van Katwijk aan Zee. Een verslag van Ton Kok met foto’s van Dick van der Wilt. Klik HIER om het gehele album te bekijken.

Dit was mijn derde bezoek aan jongerencentrum Scum in Katwijk: de derde presentatie van een CD – Underneath Your Skin – van Alexandra Jolanda Plug, A.J. Plug voor de fans. Een rondblik door de zaal laat zien dat ‘jongerencentrum’ deze avond met een korreltje zout genomen moet worden, maar dat mocht de pret verder niet drukken. De zaal was in een druk weekend op muzikaal gebied net als de vorige keren goed gevuld.

AJ Plug Cd Presentatie 2024

Om klokslag negen uur betrad de band het podium en begint de avond met de intieme piano ballad ‘Crazy’ met naast A.J. de hoofdrol voor toetseniste Nina van Beelen.

AJ Plug Cd Presentatie 2024

Nina verzorgde bij de vorige CD presentatie het voorprogramma en bleef ook vanavond uitstekend overeind. Na dit slotnummer van de CD knalde de band er direct stevig in met ‘Part Of Me’, het openingsnummer van het album.

AJ Plug Cd Presentatie 2024

Naast toetseniste Nina van Beelen stonden de oudgedienden Sebastiaan Fledderman (gitaren), Tommy Parker Jr. (drums) en Roelof Klijn (bas/achtergrond vocalen) op het podium en completeerde Klaas ‘Wildgroove’ Kuijt (gitaren/achtergrond zang) het geheel.

AJ Plug Cd Presentatie 2024

Het complete album werd gespeeld, aangevuld met een achttal oudere nummers. De teksten van de nummers zijn zeer persoonlijk en honderd procent blues, hoewel de muziek weinig meer met blues te maken heeft.

AJ Plug Cd Presentatie 2024

Het is gewoon solide pop/rock geworden. De nummers liggen prima in het gehoor en zijn geschikt voor een breder publiek.

AJ Plug Cd Presentatie 2024

De Blondie cover ‘Heart Of Glass’ was dan naar mijn smaak net iets te poppy, maar verder wist de band me weer volledig te overtuigen.

AJ Plug Cd Presentatie 2024

Het geluid in Scum was dik in orde, alleen mogen de rookmachines voortaan wat subtieler gebruikt worden. De CD heet ‘Underneath You Skin’ en veel nummers, waaronder zeker het titelnummer kruipen ook écht onder je huid.

AJ Plug Cd Presentatie 2024

Een aantal nummers werden openhartig toegelicht en hoewel de flamboyante rockchick van weleer door de bekende omstandigheden een stapje terug heeft moeten doen, gaat A.J. nog altijd als een speer. Chapeau!

AJ Plug Cd Presentatie 2024

De CD ligt lekker in het gehoor en valt verder niets op aan te merken, maar ik ben toch wel een beetje nieuwsgierig hoe die geklonken zou hebben als de doorgewinterde roadband daarop te horen zou zijn geweest.

AJ Plug Cd Presentatie 2024

Maar verder blijft het een topband, die met eigen nummers iets toevoegt aan de vaderlandse muziekgeschiedenis, waarbij ik zeker producer, gitarist en toetsenist Guy Smeets niet onvermeld wil laten.

AJ Plug Cd Presentatie 2024

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: