19 okt. a.s. viert Ramblin’ Roots het 10 jarig jubileum

Het toonaangevende en hedendaags Americana, blues, country, roots-rockfestival staat in de startblokken…….Op zaterdag 19 oktober staat TivoliVredenburg weer geheel in het teken van Americana, blues, roots, altcountry en aanverwante muziekstijlen tijdens de tiende editie van Ramblin’ Roots! Let’s get ramblin!

Ook voor deze tiende feestelijke editie heeft de organisatie weer een kleurrijke line-up weten samen te stellen uit de internationale Americana scene maar ook de nationale trots in Americana-land laat zich goed vertegenwoordigen.

Ook wordt er door The Rhythm Chiefs, Ian Siegal, Tim Knol en Nika Pantovic een ode gebracht aan de Texaanse muzikant David Rodriguez onder het nieuwe initiatief met de titel Songwriter’s Spotlight. The Rhythm Chiefs namen vlak voor Rodriguez’ overlijden in 2015 samen Rise And Shine op. Ongetwijfeld worden hiervan een aantal stukken gespeeld. Ja, het belooft een bijzonder jubileum van dit jarige Ramblin’ Roots te worden!

Line-up:
The White Buffalo – Matt Andersen – The Long Ryders – Torgeir Waldemar – Katherine Priddy – Songwriter’s Spotlight: David Rodriguez – Aaron Boyd – L.A. Edwards – Grey DeLisle – Jack Browning – Birdcatcher – Carter Sampson – Uncle Lucius – Josh Gray – Kaia Kater – Grayson Capps – Heather Little – Rosa Spruit – Eric Devries Trio

The Blues Alone? doet een heel kleine greep uit het overweldigende aanbod van artiesten die allen in hun eigen stiel een bezoek waard zijn!

The White Buffalo

The White Buffalo is de artiestennaam van de Amerikaanse singer-songwriter Jake Smith, maker van rootsrock, country en folk en gezegend met precies de juiste grofkorrelige stem voor deze genres. Zoals het een outlaw betaamt, doet The White Buffalo wat hij zelf wil, daarom is zijn laatste album Year Of The Dark Horse (2022) een behoorlijke stap buiten zijn comfortzone. “Ik wilde iets doen wat ik nog nooit had gedaan,” aldus de man zelf. Het resultaat heeft volgens hem wel wat weg van ELO, Daniel Lanois, Tom Waits, ‘The Boss’ en piratenmuziek. Zeg maar gerust: typisch The White Buffalo.

Matt Andersen

De Canadese blueszanger/gitarist Matt Andersen koppelt een imposante verschijning aan een imposant stemgeluid. Het is een raadsel waarom deze man niet wereldberoemd is, want alles aan hem is geweldig: muziek, tekst, gitaarspel, zang en podiumuitstraling. Een echte bluespurist is hij overigens niet – veel van zijn nummers zou je net zo makkelijk als soul kunnen kwalificeren. Beluister maar eens zijn in Nashville opgenomen The Big Bottle Of Joy (2023) vol levendige vintage R&B, gospel en soul sound.

Birdcatcher

Met het uitbrengen van het album Birdcatcher II lost de Nederlandse toetsenist/zanger Roel Spanjers (ook bekend uit de band van JW Roy) een langverwachte belofte in: de opvolger van het obscure meesterwerkje Birdcatcher (2006). Birdcatcher II verschijnt in september 2024 en bevat tien nieuwe ‘roots noir’-songs. Je hoort echo’s van Bobby Charles, Hi Records-soul uit Memphis, Americana à la The Band en het New Orleans van Allen Toussaint. Een album vol nummers die muzikaal, thematisch en gevoelsmatig verbonden zijn en waarin de traditie op een frisse en originele manier wordt geëerd!

Torgeir Waldemar

De Noorse troubadour Torgeir Waldemar maakt akoestische en elektrische country, Americana en folkrock, waarbij de geest van Neil Young nooit ver weg is. Dan hebben we het vooral over Waldermar’s gitaarspel, want zijn stem is wat rasperiger dan die van Young, zoals ook is te horen op zijn derde album Love (2020). In de stemming komen voor deze Noorse ‘man in black’ kan alvast met het live-album At The Opera (verschijnt 26 april), een opname van het grote concert dat hij in 2022 (met band en vele gasten) gaf in het Opera House in Oslo. Ook vandaag treedt Waldemar aan met volledige band!

Grayson Capps

De Amerikaanse singer-songwriter Grayson Capps combineert de poëzie van Townes van Zandt met de rauwheid van Steve Earle. Tussen 2005 en 2011 bracht hij bijna elk jaar een album uit – prettig voor zijn fans, minder prettig voor Capps zelf, die zich naar eigen zeggen liet opjagen door de eisen van de muziekindustrie. Inmiddels hanteert hij een wat meer relaxte levenshouding en laat hij de songs tot zich komen wanneer ze dat willen. In de stemming komen voor zijn optreden kan met South Front Street (2020), een ‘best of’-album samengesteld door opnametechnicus Trina Shoemaker, tevens Capps’ echtgenote.

Download HIER (volgt z.s.m.) het tijdschema.

Praktische informatie:
Wanneer: Zaterdag 19 oktober 2024
Waar: TivoliVredenburg – Utrecht
Deuren Open: 14:30 uur
Aanvang: 15:00 uur
Tickets? : € 57,50 (klik HIER)

Meer info. op www.ramblinroots.nl

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: