Heerlijke opening van het nieuwe bluesjaar op de Muziekzolder – Maasdijk door Dan Patlansky!!

Donderdag 05 September 2024 jl. speelden Dan Patlansky en zijn band op De Muziekzolder van Maasdijk. Tekst en foto’s door oud-vrijwilliger Johan Sonneveld gemaakt voor zijn Lets Get Live Blog en gedeeld met TBA? (waarvoor hartelijke dank!!) .

Dan Patlansky is een van de meest getalenteerde en geprezen bluesgitaristen uit Zuid-Afrika. Geboren en getogen in Johannesburg, heeft hij zich door de jaren heen ontwikkeld tot een van de toonaangevende figuren binnen de hedendaagse blues muziek.

Patlansky heeft het vermogen om persoonlijke levenservaringen om te zetten in krachtige en emotioneel geladen muziek, die hij combineert met een unieke en eigentijds gitaarspel. De man heeft acht albums op zijn naam waarvan Shelter of Bones uit 2022 zijn laatste wapenfeit is.

Op donderdag 5 september stond deze topper samen met zijn ritme-sectie Greg Van Kerkhof (bass) en Andy Maritz (drumms) in een volgepakte Muziekzolder te Maasdijk! Een unieke locatie in huiskamersfeer.

Duidelijk hoorbaar in Patlansky’s werk is de invloed van grootheden zoals Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrix, en Eric Clapton zijn, toch weet de Zuid-Afrikaan hoe hij deze traditionele blues invloeden weet te mengen met zijn eigen originele stijl.

Zijn gitaarspel is energiek, dynamisch en kent vaak onverwachte wendingen, wat het fris en eigentijds maakt, zelfs voor doorgewinterde blues liefhebbers.

Patlansky’s muziek wordt gevormd door zijn eigen persoonlijke ervaringen. Zijn teksten weerspiegelen vaak de worstelingen en triomfen, die hij in zijn leven meegemaakte. Van ballads over liefde en verlies, tot energieke nummers die sociale kwesties en persoonlijke groei behandelen.

Patlansky is bekend om zijn intense liveoptredens, waarin hij zijn gitaarspel tot leven brengt op een manier die zijn opnames niet altijd volledig kunnen vastleggen; dus werd het tijd Dan live te gaan aanschouwen. Door de jaren heen heeft hij opgetreden op grote podia over de hele wereld, waarbij hij zowel blues puristen als nieuwe fans voor zich heeft weten te winnen.

Dan Patlansky is méér dan een bluesgitarist; hij is een verhalenverteller die zijn persoonlijke ervaringen omzet in tijdloze muziek. Zijn combinatie van authentieke, doorleefde teksten en zijn gitaarspel op eigen wijze maakt hem tot een unieke kracht in de hedendaagse bluesmuziek.

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: