Gevarieerde Line-Up Swing Wespelaar 2024

Al meer dan dertig jaar wordt de Grote Baan van Wespelaar (BE) tijdens het derde weekend van Augustus gereserveerd voor het GRATIS Swing Wespelaar festival. Dit jaar alweer voor de 36e keer. Ook dit jaar zien we weer een line-up van vele binnen- en buitenlandse bluesacts waar de bluesliefhebbers hun vingers bij aflikken. 2024 laat het programma een fijne mix van blues, roots en rhythm ‘n blues zien.

Pics: José Gallois

The Blues Alone? doet een greep uit het aanbod:

Vrijdag 16 Augustus 2024 – Aanvang 19:00 uur

De openers op vrijdag zijn oude bekenden van Swing Wespelaar The Bluesbones en Brian Templeton met zijn Delta Generators zijn de afsluiters van de eerste festivaldag. Maar ook….

MONSTER MIKE WELCH

De enorm geliefde Monster Mike Welch draait al bijna 30 jaar mee in het internationale blues scene. Hij kreeg de bijnaam ‘Monster Mike’ van acteur/Ghostbuster Dan Aykroyd, die hem zag spelen als 13-jarig wonderkind. Naast een succesvolle solocarrière was hij 15 jaar gitarist bij Sugar Ray and the Bluetones. Hij verliet in 2017 deze formatie om zich te concentreren op zijn samenwerking met Mike Ledbetter, wat binnen het jaar leidde tot 7 Blues Music Award-nominaties en de oprichting van de Welch Ledbetter Connection. Nadat Welch de moeilijke periode van Covid en de rouwverwerking van Mike Ledbetter overwon verscheen in 2023 zijn album ‘Nothing but Time’. Swing Wespelaar zal hem vrijdag 16/08 rond de klok van kwart voor negen verwelkomen.

Zaterdag 17 Augustus 2024 – Aanvang 13:30 uur

Op zaterdag zien we aanstormend talent zoals het Nederlandse No King, de Britse Alice Armstrong. Afgesloten wordt er met Dexter Allen. Of wat te denken van…..

ROBBERT DUIJF BAND

Als lid van de Europese Blues Union (EBU) proberen de organisatoren van Swing Wespelaar vaak de winnaar van de European Blues Challenge op het festival uit te nodigen. Nederland scoren de laatste jaren zeer goed op deze challenge en de verdiende winnaar was dit jaar Robbert Duijf Band. Met zijn gospel-blues pakte de band in Braga (Portugal) de zaal volledig in en kreeg het trio een staande ovatie. Deze band brengt een mix van ouderwetse delta-blues, gospel en de Brits-Amerikaanse folk-revival uit de jaren zestig. De Robbert Duijf band is nog niet heel erg bekend in België, maar daar gaat na hun optreden op Swing Wespelaar van zaterdag 17/08 waar zij om drie ‘s middags staan geprogrammeerd zeker verandering in komen.

KING KING

Half acht op zaterdagavond 17/08 zijn het de Schotse broers Alan en Stevie Nimmo die met King King na tien jaar hun rentree maken op het Wespelaarse podium. Ontstaan als Alan’s side-project naast The Nimmo Brothers staat King King als een dikke vijftien jaar synoniem voor goede muziek, uitstekend vakmanschap en een entertainende show. De band is bekend door hun gepassioneerde zang, gierende gitaren maar ook subtiele solo’s. King King overleefde de lockdown en liet zich versterken door Alan’s broer Stevie Nimmo, wie als zanger en gitarist een nieuwe dimensie bezorgt aan de band.

Zondag 18 Augustus 2024 – Aanvang 13:30 uur

Ook de laatste dag van dit nog immer gratis festival is een mooie mix van jonge opkomende bands zoals Barwalker Louis die mogen aftrappen maar de geroutineerde namen zoals Dawn Tyler Watson en Robben Ford sluiten het festival af. Toch mag je onderstaande namen ook niet missen…..

MARLON PICHEL

Met een zeer muzikale bloedlijn kwam hij al op jonge leeftijd in aanraking met muziek, voorbestemd om zijn entree te maken in het muzieklandschap. De bluesadepten kennen Pichel als de drummer van King Of The World. Met zijn eigen formatie Marlon Pichel keert hij terug naar zijn muzikale roots: Soul en Rock ‘n Roll. Eerder dit jaar bracht Pichel zijn debuutalbum uit waarvan de singles ‘Good Ol’ Loving’ en ‘I Wanna Boogie’ verschenen. Zijn muzikale invloeden zijn grootheden als Otis Redding en Wilson Pickett. Luisteraars worden terug gekatapulteerd naar de jaren 60 en 70, waar de STAX sound op hun staat te wachten! Marlon en zijn band met o.m. gitarist Marc Jansen beklimmen het podium om drie uur!

RJ MISCHO & FRANK GOLDWASSER

RJ Mischo wordt door critici en fans wereldwijd beschouwd als een van de allerbeste mondharmonicaspelers. Het was in 1992 dat RJ de aandacht trok van bluesfans met de release van ‘Ready To Go”. Dit album heeft inmiddels een cultstatus onder verzamelaars.

Tijdens deze tour wordt hij vergezeld door gitarist Franck Goldwasser, die ook meer dan 40 jaar ervaring heeft in het Amerikaanse Westcoast bluesgenre. Een gerespecteerde gitarist die in zijn carrière met alle toppers uit Californië speelde. Deze blues-veteranen staan om kwart voor vijf geprogrammeerd en zijn een must-see act!

SOLOMON HICKS

Met zijn pure blues is de charismatische Solomon Hicks één van de fakkeldragers voor de toekomstige generatie bluesmuzikanten. Inmiddels was hij al te zien op menig prestigeus blues podium en -festival, Hicks toert de hele wereld rond en deelde het podium al met o.a. Buddy Guy, Samantha Fish, Tony Bennett, Jef Beck en Mavis Staples. Met zijn laatste album ‘Harlem’ won hij de Blues Music Award als ‘Best Emerging Artist’. Solomon heeft diepe wortels in de blues, maar weet ook een moderne, melodische twist te geven aan zijn songs, wat hem eigen maakt. Zondag 18/08 om half zeven kan ook het Wespelaarse publiek dit jonge talent uit New York City verwelkomen.

Meer info. m.b.t. line-up, toegang terrein en camping? Klik HIER

Festivalterrein: Grote Baan 42, 3150 Wespelaar (BE)

Toegang: GRATIS

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: